Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter fristen – så lenge kan du ha på piggdekkene i år

Vegvesenet utsetter nå fristen til å ta av piggdekk for hele landet. Bakgrunnen er koronapandemien.

NAMSOS: Statens vegvesen har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene i år. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned, og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

– Vi oppfordrer likevel folk til skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men vi ser at det er mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Vegvesenet ga tilsvarende korona-utsettelse i fjor vår. Sverige har også innført en slik utsettelse.

– Dette har likevel vært en vanskelig vurdering. Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på vegen lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Kommentarer til denne saken