Utstilling med bylandskapene i Namsos i fokus

BYEN I FOKUS: Asbjørn Hagerup klargjør utstilling med årets Namdalsstipendiat Lise Steingrim, som åpner til helga. Hun har hentet mye inspirasjon fra byens arkitektur i mange av sine nyeste verk.

BYEN I FOKUS: Asbjørn Hagerup klargjør utstilling med årets Namdalsstipendiat Lise Steingrim, som åpner til helga. Hun har hentet mye inspirasjon fra byens arkitektur i mange av sine nyeste verk. Foto:

Etterkrigstidas arkitektur oppfattes som grå og kjedelig. I Lise Steingrims malerier er de både fargefulle og spennende.

DEL

NAMSOS: Lørdag åpner utstillinga med årets Namdalsstipendiat Lise Steingrim i lokalene til Kunstmuseet Nord-Trøndelag. Dette skjer i regi av Namsos kunstforening.

På utstillinga blir mange av Steingrims malerier stilt ut, og et av temaene hun har tatt tak i i flere av bildene som skal stilles ut, er Namsos som gjenreisingsby. Hun har lenge vært opptatt av etterkrigstidens arkitektur.

– Behovet for nye boliger var enormt, og de første drabantbyene rundt hovedstaden kom til ved hjelp av effektiv arkitektur og forenklede bygge-løsninger, skrellet for ornament og pynt. Jeg prøver å vise frem de rene linjene, de sobre fargene og drømmen om et enklere liv, sier kunstneren.

I tillegg til at hun hentet inspirasjon fra oppholdet i byen i sommer, er noen av bildene også inspirert av foto fra Martin Hågensen fotoarkiv. Sistnevnte skal også stå for åpninga av utstillinga.

Asbjørn Hagerup i Namsos kunstforening synes det er spennende å se på hvordan Lise Steingrim har fortolket byens arkitektur.

– Det er et veldig spennende tidsdokument. Da jeg vokste opp syntes folk at det var litt kjedelig arkitektur, men i ettertid har mange blitt mer opptatt av de positive kvalitetene den hadde, sier han.

Utstillinga skal stå til over jul, og Hagerup mener publikum har noe å se fram til.

– Det trengs – for vi brukte mye tid på å studere bildene da vi pakket dem ut, smiler Hagerup.

For å bli med på utstillingsåpninga i helga må man melde seg på, i henhold til gjeldende koronarestriksjoner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken