Vant filmpris med «Pikselhjerte»

Animasjonsfilmen Pikselhjerte stakk av med gjev pris på festivalen Animation Volda. Viknaværingen Hallvard Ulsund står bak den prisbelønte kortfilmen.

DEL

VOLDA: Over 1.300 filmer fra hele verden ble sendt inn til festivalen Animation Volda, som gikk av stabelen i helga. Hallvard Ulsund og Kindergarten Media gikk helt til topps med sin animasjonsfilm.

Lang modningstid

– Manuset er nesten ti år gammelt, så jeg har hatt det liggende i livmoren lenge, forteller Hallvard.

– Prisen ble utdelt i helga; hva tenkte du da du fikk vite at Pikselhjerte hadde vunnet?

– Ja, jeg fikk vite det på lørdag, og jeg fikk litt bakoversveis da jeg fikk høre at filmen fikk over 50 prosent av alle stemmer.

Han er usikker på hva en slik pris vil ha å si for filmen fremover.

– Tja, jeg vet ikke helt, men nå kan vi jo faktisk si at dette er en prisbelønnet film - og dette vil jo hjelpe oss ved videre markedsføring og som kanskje vil gjøre det enklere for oss å slippe til på andre festivaler.

KREATIV SJEL: Filmen har blant annet støtte fra Vikna kommune og er skrevet, medanimert, lydlagt, musikkomponert og stemmeinnlest av viknaværingen Hallvard Ulsund.

KREATIV SJEL: Filmen har blant annet støtte fra Vikna kommune og er skrevet, medanimert, lydlagt, musikkomponert og stemmeinnlest av viknaværingen Hallvard Ulsund. Foto:

Kjærlighetserklæring til nerdene

– Dette er jo en kjærlighetserklæring til dataspillverdenen på 90-tallet. Kall det gjerne en litt nerdete film, men jeg ville lage en spissformulert film – kanskje ikke for det brede publikum, men heller for de som vokste opp med de dataspillene som eksisterte da jeg var yngre.

– Hvor mye av deg er å finne i filmen?

– Jeg er nok spredt godt utover de ulike karakterene i filmen, så det er nok litt av meg overalt. Man tar jo gjerne litt fra seg selv i en slik prosess.

Hallvard forteller at Kindergarten fikk økonomisk støtte fra Midtnorsk filmsenter, noe som var avgjørende for å kunne starte arbeidet. Tidligere Vikna kommune bidro også økonomisk.

TVILLINGER: Iris og Eik er tvillinger som drar på eventyr sammen i fiktiv dataspillverden.

TVILLINGER: Iris og Eik er tvillinger som drar på eventyr sammen i fiktiv dataspillverden. Foto:

– Jeg har hatt en drøm siden jeg var liten om å lage en slik animasjonsfilm, men det har vært et blodslit å komme meg igjennom prosessen. Filmen er 15 minutter lang, noe som er uvanlig for kortfilmer, som gjerne er på fem-seks minutter, forteller Hallvard - og fortsetter:

– Jeg har selv stått for musikk, manus, animasjonsskisser, lyd og stemmer til filmen. Filmen tok nesten knekken på meg, men nå føler jeg at jeg kan klappe meg selv på skulderen, hvis det er lov til å si dette.

Den alternative virkeligheten

– Hva handler Pikselhjerte om?

– Jeg vil si den handler om fortrenging av sorg, om å lukke øynene for realitetene, men også en ikke-bli-voksen story, der ønsket er å fortsette å leve i en trygg og god verden.

Pikselhjerte blander klassisk animasjon og retrospillinspirert grafikk og forteller historien om tvillingene Eik og Iris, som finner et troll i skogen. Tematikken i filmen er TV-spill, og med mange referanser til 90-tallets spillverden er dette en nostalgi-trip av dimensjoner til alle som vokste opp for cirka 20-30 år siden.

– Ved første øyekast vil seeren tro at dette er en film for barn, men egentlig er dette en film som kan sees av både barn og voksne, gjerne i lag.

INSPIRERT AV RETROSPILL: Det er mange referanser til 90-tallets spillverden i kortfilmen til Hallvard Ulsund.

INSPIRERT AV RETROSPILL: Det er mange referanser til 90-tallets spillverden i kortfilmen til Hallvard Ulsund. Foto:

Slippes siste kvartal i år

Fram til nå har Pikselhjerte kun vært vist for et lukket publikum samt på festivaler, men Hallvard forteller at de vil slippe filmen for det brede publikum i løpet av siste kvartal i år.

– Dersom dere følger våre heimesider eller på Facebook, så vil vi informere nærmere om når og hvor filmen blir vist.

NA har sett kortfilmen til Hallvard og Kindergarten Media.

Under kan dere selv ta en titt på traileren til Pikselhjerte samt også se en bak-kamera filmsnutt om hvordan filmen ble til.

Trailer

Bak kamera

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken