Var på kirketurné med Snåsamannen – nå blir de saksøkt for sekssifret beløp

Joralf Gjerstad var på kirketurne sammen med Therese Ulvan og Øyvind Løvrød i 2017 og 2018. Nå får turneen et rettslig etterspill.
Foto: OLE MARTIN WOLD, VG

Joralf Gjerstad var på kirketurne sammen med Therese Ulvan og Øyvind Løvrød i 2017 og 2018. Nå får turneen et rettslig etterspill. Foto: OLE MARTIN WOLD, VG Foto:

15 kirkekonserter i 2017 og 2018 med Joralf Gjerstad i hovedrollen kan nå få rettslig etterspill, etter at Gjerstadstiftelsen har stevnet sanger Therese Ulvan og eks-politimann Øyvind Løvrød for et sekssifret beløp.

DEL

(Trønder-Avisa) Det bekrefter styreleder Ivar Andreas Asbøll i Gjerstadstiftelsen.

Advokat Cato Schiøtz, som representerer stiftelsen, bekrefter at han sendte stevningen til Sør-Trøndelag tingrett forrige tirsdag. Men ønsker ikke å si noe om innholdet i stevningen og bakgrunnen for at den ble sendt.

Det overlater han til Asbøll, som styreleder i stiftelsen, å gjøre.

Norgesturneen

11. august la trioen ut på en norgesturné som startet i Sandstad kirke på Hitra. Den gang ble Ulvan og Løvrød beskrevet som to av Gjerstads aller kjæreste venner. Ulvan sang og bant programmet i kirkerommet på 15 steder rundt omkring i landet sammen, mens Løvrød intervjuet Gjerstad om de store spørsmålene i livet, sitt engasjement i motstandsbevegelsen og selvfølgelig om de helbredende kreftene og om kraften han finner i bønn.

Før den første konserten ble holdt, ble det sagt at overskuddet skulle gå til Gjerstadstiftelsen.

Og det er akkurat her uenigheten er så stor at partene nå møtes i rettssalen.

Gjerstadstiftelsen åpnet barndomsheimen til Joralf Gjerstad for publikum sommeren 2012, etter at huset hadde blitt restaurert tilbake til slik det så ut da Joralf og familien bodde der. Med de samme møblene og interiøret var i huset da Gjerstad vokste opp.

Forliksrådet

Partene har allerede forsøkt å komme til enighet i forliksrådet, uten at de lyktes der, ifølge Asbøll.

– Intensjonen til Joralf var hele tiden at overskuddet skulle gå til Gjerstadstiftelsen. Selv tok han ikke ut ei eneste krone etter turneen, sier Asbøll, som heller ikke vil kommentere eksakt hvor mye de mener Gjerstadstiftelsen «har til gode».

Annet enn å si at det dreier om et sekssifret beløp som Gjerstadstiftelsen mener de skal ha tilbake fra Løvrød og Ulvan.

– Beklagelig

Løvrød og Ulvan ønsker ikke å si så mye om saken i media, men sendte følgende SMS til Trønder-Avisa onsdag:

«Vi synes det er beklagelig at samarbeidet med Joralf Gjerstad får et etterspill som dette. Vi ser fram til å få lagt fram informasjon og dokumentasjon for tingretten, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere i media».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken