TRØNDELAG: Flere steder er det meldt temperaturer på opp mot 16 grader denne fredagen, og det ligger an til å bli enda varmere i dagene framover. Sola holder fortsatt litt igjen, men ifølge Yr kan det komme noen solgløtt her og der. Her er meteorologens værspådom for fylket:

Skiftende bris, på kysten sørvest opp i liten kuling. Skyet eller delvis skyet. I natt litt regn, vesentlig nord for Trondheim, ellers for det meste oppholdsvær.

Les også

Her er Kristian på tur til verdenspremiere på kino – i sin egen driftingbil

Hos NA i dag

Med økt satsing på gjenbruk av bildeler, har Bil1Din på Skage vokst flere år på rad. Nå håper Anders Greftegreff, Tobias Greftegreff og Bjarne Brøndbo at flere vil jobbe for dem – sånn at de kan nå et hårete mål de har satt seg.

– Jeg fikk høre at jeg hadde ligget rundt 20 minutter i røyken. Og det var noen minutter for mye, forteller Finn Narve Værum. Han har aldri gitt opp, tross et svært tøft utgangspunkt etter den livsendrende brannen.

Les også

Han kunne ikke se, snakke eller gå: Her tar Finn Narve (48) fatt på klatreveggen

Andre nyheter

Politiet meldte natt til fredag at det er gjort funn av en død person i Selbusjøen i Trøndelag.

Det har i flere dager blitt søkt etter en mann i 40-årene som er meldt savnet i området. Politiet antar at det er den savnede som er funnet.

Pårørende er orientert og det vil bli gjennomført obduksjon for å finne dødsårsak, opplyser politiet i Trøndelag til NRK.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser ifølge Bloomberg til Japan for å være med på det kommende G7-toppmøtet. Også Financial Times og Reuters melder dette.

Tidligere er det sagt at Zelenskyj skulle holde tale til G7-lederne via videolink.

G7-møtet starter fredag og varer til søndag. G7 viser til verdens sju største demokratiske industrinasjoner.

Det skriver VG på sine sider.

Natt til fredag klokka 4.47 var det et jordskjelv med styrke på 7,7 som rammet Ny-Caledonia i Stillehavet.

Det er utstedt tsunamivarsel for flere øystater som Vanuatu, Fiji og Ny-Caledonia.

Det er også sendt ut advarsler om at mindre bølger kan nå New Zealand. Australia er også i beredskap.

Skjelvet hadde en dybde på 37 kilometer med episenter sørøst for Loyalty Islands i Ny-Caledonia, skriver NRK.

69 prosent av norsk vindkraft er eid av utlendinger. Sju selskaper eier over halvparten av den installerte effekten, bare to av de sju selskapene er norske, skriver NTB.

Det viser en analyse gjort av Europower, som har gått gjennom eierskapet i norske vindparker med utgangspunkt i NVEs vindkraftdatabase.

De 65 norske vindparkene er eid to tredeler av utenlandske selskaper. Den norske tredelen er ganske jevnt fordelt mellom staten, kommunene og private.