NAMDALEN: Operasjonsleder Anlaug Oseid har ingen hendelser å melde om fra natt til torsdag i Namdalen.

– Ikke engang en viltpåkjørsel, sier hun.

Våt uke i vente

Vi har herved gått inn i årets første sommermåned. Tar man en titt på værvarslet for tida framover, er det likevel ikke særlig mye som minner om sommer.

Meteorologene på Twitter har lagd et nedbørskart for områdene nord for Stad og Dovre den første uka i juni. Tallene viser nedbør i millimeter fram til 8. juni, og dette viser at man i Grong kan vente seg til sammen 48 millimeter nedbør.

Det ser heller ikke ut til at temperaturene i området har tatt høyde for at vi nå har gått inn i en sommermåned. I dag vil man nemlig ikke kunne se et tosifret tall på gradestokken en eneste plass i Namdalen, ifølge Yr.no.

I Namsos melder det 5 grader, i Rørvik 6 grader og i Lierne melder det 3 grader.

Nye trafikkmeldinger

Fv. 776 Litlvikdalen i Namsos: Mellom klokka 09:00 og 11:00 vil vegen stenges på grunn av vegarbeid. Ellers vil ett kjørefelt være stengt til klokka 15:00 i dag på grunn av arbeidet.

Fv. 6928 Innervika i Flatanger: Mellom klokka 22:00 i kveld og 06:00 i morgen tidlig, vil det pågå vegarbeid i Innervika. Vegvesenet opplyser på sine nettsider at Nødetater må kontakte VTS dersom de skal passere.

Fv. 770 Dalaneset - Langsundet i Nærøysund: Også her blir det vegarbeid i tiden framover. Sluttid for arbeidet som starter i dag er 30. juni.

Andre nyheter

Tre personer drept i russisk angrep mot Kyiv i natt: Den ukrainske hovedstaden Kyiv ble utsatt for et nytt russisk luftangrep natt til torsdag. Tre personer ble drept. Blant disse var to barn mellom 5 og 13 år, ifølge NRK.

14 personer ble skadd som følge av angrepet, hvorav ni personer har blitt innlagt på sykehus. Ordfører Vitalij Klitsjko melder på Telegram at en medisinsk klinikk ble rammet av nattas angrep, skriver NRK.

Eksplosjon i Sverige: Flere glassruter ble knust etter en eksplosjon i en trappeoppgang i en bygård i Stockholm i natt. Ingen personer ble skadd.

NRK skriver at stedet skal undersøkes av bombe- og krimteknikere, og at det derfor er sperret av.

Brann i Kongsberg: Torsdag morgen ble brannvesenet varslet om brann i et bygg med tre leiligheter i Kongsberg kommune, skriver VG. Det er også fare for at brannen skal spre seg til to andre bygg.

– Åtte personer er evakuert. Vi har ikke fått melding om at noen er kommet til skade, sier operasjonsleder i Sør-øst politidistrikt Jan Tore Gregersen til VG.

NA i dag

I ung alder fikk William Ernstsen fra Namsos sansen for rocken. Interessen har fulgt ham hele livet, og nå satser 55-åringen tungt på sitt eget studio og hardrockband.

For å markere FNs Verdens miljødag har Nærøysund SV invitert med seg resten av de politiske partiene til et tverrpolitisk arrangement i Rørvik kirke 5. juni.

Namsosbandet Grannes ville gjerne bidra til en viktig sak, og fikk med seg Carina Dahl på laget. Denne uka har den nye låta og kampanjen «Uten dæ» en premiere litt utenom det vanlige.