NAMDALEN: Operasjonsleder Roger Mogstad bruker ikke lang tid på å oppsummere politiloggen fra Namdalen natt til torsdag

– Ingenting!

Trøndelag

– Det har vært en natt på det jevne i Trøndelag, med flere hendelser fra Trondheim, sier operasjonsleder Mogstad.

Klokka 01:54 twitrer politiet om en hendelse fra Trondheim.

– Politiet stanset en bil i Søndre gate der fører var ruspåvirket. Anmeldelse, førerkortbeslag og bevissikring gjennomført, skriver politiet i Trøndelag på sin twitterkonto.

To mindreårige gutter har tatt seg inn i gamle Hegra barneskole, skriver politiet klokka 03:54. Skolen er ikke i bruk lengre.

– Guttene lokalisert på utsiden etter hvert. Sak opprettes og guttene tilbakeført til der de hører hjemme etter en alvorsprat med politiet, skriver de.

Klokka 04:00 skriver politiet at en mann kom hjem til leiligheten sin i Trondheim og fant en ukjent mann sovende på kjøkkenet sitt. Mannen hadde tatt seg inn i en ulåst dør.

– Politiet vekket en ruset kjenning og kjørte ham hjem. Moralen er: Lås døra di om du forlater bopel. Alltid, oppfordrer politiet.

Det kom inn en klage på arbeid med stilas fra et hotell i Trondheim sentrum. Eier av firmaet kunne ikke fremvise tillatelse til å utføre støyende arbeid på natta.

– Arbeidet avsluttet av politiet på stedet, melder politiet klokka 04:04.

Ved Leangen stasjon er det i forbindelse med arbeid på skinnegangen i natt stjålet elektrisk verktøy til ca. 50 000 kroner fra en bil tilhørende arbeiderne på stedet, skriver politiet i Trøndelag klokka 05:31.

Trafikkmelding

Ved fylkesveg 7100 Selliset i Nærøysund blir det vegarbeid. Vegen er stengt i perioden fra 09:00-11:00.

– Nødetater kan passere ved varsling til stedsansvarlig, skriver Statens Vegvesen.

Starttid: 25.05.2023 kl. 07:00. Beregnet sluttid: 25.05.2023 kl. 15:00.

Været

I går kom det et gult farevarsel for kuling i Rørvik, som fortsatt gjelder. Anbefalingene er å vurdere å la båten ligge. Konsekvensene kan være middels høye bølger og at bølgekammene kan brytes opp til sjørokk.

Det ser ikke ut til å bli en veldig fin vårdag i Namdalen, ifølge Yr. Gradestokken vil strekke seg mellom fire og ni grader, og man kan særlig forvente regnbyger utover ettermiddagen.

Her er meteorologens tekstvarsel torsdag: Sørvest stiv og periodevis sterk kuling på kysten, fra i kveld nordvestlig opp i liten kuling. Regnbyer, sludd- eller snøbyer over 600-800 m.

NA i dag

Egentlig måtte ikke det nye kirkespiret til Skage kirke på plass før til høsten. Men et ventende bryllup ga god grunn for å få fart på planene.

Trøndelag fylkeskommune har vedtatt at bind og tamponger for elever ved videregående skoler blir gratis fra neste skoleår. – Bra, det har vært en utgift for oss jenter altfor lenge, mener elev Aurora Vågø Fjukstad.

Eva Westum Kveli og Sebastian Schjerve fikk de gjeveste utmerkelsene da Nord-Trøndelag Skikrets hedret utøvere, trenere, ledere og ildsjeler under skikretstinget onsdag kveld.

Innenriks- og utenriksnyheter

Væpnet politi har natt til torsdag pågrepet en mann i 20-årene i Bergen. Han er siktet for trusler.

Politiet pågrep mannen etter at det ble observert en mulig trusselsituasjon utendørs i byen, skriver de på Twitter. Det skriver VG.

Frankrikes president Emmanuel Macron advarer om at landet står overfor et "usivilisert forløp" etter flere alvorlige voldshendelser.

Presidenten kom med advarselen i et møte med regjeringen, og ble først meldt om av Le Parisien.

– Vi må være kompromissløse. Det fins ingen form for legitim vold, verken verbal eller mot mennesker, sa han på møtet.

Statsminister Élisabeth Borne deltok onsdag i et minutts stillhet for en sykepleier som mandag ble drept av en psykisk syk mann i byen Reims. Torsdag reiser Macron til Roubaix for å delta i en vake for tre politibetjenter som ble drept i en bilulykke søndag, skriver NRK.

Bane Nor har problemer med informasjonssystemer over hele landet.

Problemer med informasjonssystemer gjør at det leses og vises feil informasjon fra høyttalere og skjermer på togstasjoner i Norge.

– Det har vært arbeid med informasjonssystemene i natt, og det vil nok være i orden igjen snart, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli, til NTB.

Bane Nor skriver i en trafikkmelding at de jobber med å rette feilen, skriver TV 2.

Verdens største krigsskip USS «Gerald R. Ford» som drives av to atomreaktorer, har ankret opp innerst i Oslofjorden, men ikke helt inntil kai. Om bord er et mannskap på 4500, og det er plass til rundt 90 fly og helikoptre.

Kinesiske styrker skal ha «senket» det amerikanske hangarskipet USS «Gerald R. Ford» i en krigsspill-simulering ved bruk av 24 hypersoniske sjømålmissiler, hevder kinesiske forskere.

Det melder Dagbladet.