NÆRØYSUND: Natta har gått rolig for seg i Namdalen. Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt forteller om én hendelse som politiet har blitt varslet om.

– Vi fikk melding om et påkjørt rådyr på Fv. 770 i nærheten av Osen i Nærøysund. Melder er usikker på om rådyret er i live eller ikke, sier Bergstrøm.

Meldinga kom inn klokka 01:15 i natt.

– Ingen personskader, men mindre skader på bilen, forteller operasjonslederen.

Viltnemda ble varslet om påkjørselen, og har tatt over saken.

E6 stengt i perioder både nordover og sørover

E6 mellom Nordlandsporten i Namsskogan og Vegset i Grane: Det pågår vegarbeid på strekningen mellom klokka 06:00 og 23:00 tirsdag og onsdag. På grunn av arbeidet, vil vegen stenges i korte perioder.

E6 mellom Langnes og Oldervika i Snåsa: Også på E6 sørover pågår det vegarbeid. Tirsdag og onsdag vil vegen være stengt mellom klokka 18:00 og 06:00. Omkjøring via Namsos (Fv. 760 og Fv. 17) er skiltet.

Fv. 17 ved Barstad i Namsos: Ett kjørefelt er stengt på grunn av vegarbeid. Det er satt opp lysregulering på stedet. Beregnet sluttid for arbeidet er 2. juni klokka 16:00.

Farevarsel for jord-, sørpe- og flomskred

Det er sendt ut gult varsel for jord-, sørpe- og flomskredfare for deler av Trøndelag, Nordland og Troms. Årsaken til varslet, er at grunnvannstanden og vannmetningsgraden i bakken er svært høy, i tillegg til at det stedvis ventes opp mot 20-50 millimeter nedbør per døgn. Sammen med snøsmelting, vil faren for skred i varselområdet øke, skriver Varsom.no.

– Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt, heter det i farevarslet.

Her er Varsom.no sine anbefalinger:

  • Hold deg oppdatert om utviklingen av været, skred- og flomsituasjonen, og følg værradaren.

  • Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring.

  • Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for snø/is, grus, søppel, kvist og løv.

  • Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.

Anbefaler å la båten ligge

I Rørvik er det også sendt ut gult farevarsel for kuling fra klokka 12:00. Varslet gjelder for et området mellom Rørvik og Andenes.

– Tirsdag ettermiddag økning til sørvestlig stiv kuling 15 m/s, perioder med sterk kuling 20. Minkende tirsdag kveld, heter det i farevarslet.

Det anbefales derfor å vurdere å la båten ligge i varselområdet.

Været i Trøndelag

I dag melder det overskyet vær og perioder med regn i Namdalen.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag denne tirsdagen:

Sørvestlig frisk bris på kysten, i formiddag økende til stiv kuling, fra i ettermiddag sterk kuling, i kveld dreiende vestlig. Skyet, fra i formiddag litt regn nord for Trondheimsfjorden. I kveld økende nedbør og regn også sør for Trondheimsfjorden.

NA i dag:

I desember vil fylkestinget vedta byggeprogram og tilbudsstruktur for «nye» Olav Duun videregående skole. Allerede nå varsler fylkesdirektøren at byggeprosjektet kan bli betydelig nedskalert sett i forhold til tidligere beregninger.

Flere på Salsnes reagerer etter at Namsos kommune tok avgjørelsen om at flaggstanga ved det gamle skolebygget i bygda skal fjernes. – Mange jeg omgås med synes dette er helt ubegripelig, sier Joar Guldvik (68).

Statsforvalteren i Trøndelag konkluderte med brudd på helse- og omsorgstjenesteloven etter tilsyn ved Lonet avlastningsbolig i Namsos. Kommunen har lagt fram en plan for å rette opp i forholdet.

Innenriks- og utenriksnyheter

RUSSISK ANGREP MOT KYIV I NATT: Natt til tirsdag ble Kyiv utsatt for det tredje russiske angrepet på 24 timer. Dette er også den tredje natta på rad hvor den ukrainske hovedstaden har blitt utsatt for angrep, skriver NRK.

Minst én person mistet livet i angrepet, og tre personer har blitt såret.

ETSENDE LUT I DRIKKEVANNET I AGDER: Kvinestad kommune sendte ut melding til abonnenter knyttet til drikkevannskilden Storekvina i Kvinesdal i Agder om at vannet inneholdt høye verdier av lut mandag kveld. Én person er skadet etter at vedkommende dusjet i vannet, skriver TV2.