Vi har aldri handlet så mye på nett som nå

VOLDSOM VEKST: Tall fra Posten viser at netthandelen har økt med 55 prosent i Namdalen det siste halvåret. Gro Anita Langvik (til venstre) ekspederer Jannicke Gjendem på Kolvereid

VOLDSOM VEKST: Tall fra Posten viser at netthandelen har økt med 55 prosent i Namdalen det siste halvåret. Gro Anita Langvik (til venstre) ekspederer Jannicke Gjendem på Kolvereid Foto:

Selve shoppinga foregår kanskje fra sofaen, men namdalske netthandlere ligger ikke på latsida. Første halvår økte netthandelen med 55 prosent i distriktet.

DEL

KOLVEREID/NAMSOS: – Til vanlig handler jeg en del på nett, ja, sier Jannicke Gjendem. 38-åringen fra Kolvereid legger ikke skjul på at kjøpemønsteret har endret seg vesentlig under og etter koronastenginga tidligere i år.

– Det blir naturligvis en del mer netthandel når man ikke kan dra noe sted, mener hun.

Formidabel vekst

Gjendem er definitivt ikke alene om ty til virtuell shopping. Tall fra Posten viser at trønderske netthandlere bestiller langt flere pakker; første halvår i år var økninga på hele 67 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Størst økning i Namdalen hadde Leka med 76 prosent, mens Høylandet hadde lavest vekst med 36 prosent.

ØKNING I NAMDALSK NETTHANDEL

Tall fra Posten viser at netthandelen har økt med 60 prosent her i landet første halvår i år - og i Trøndelag 67 prosent. I Namdalen er økninga på 55 prosent. Her er tallene for alle namdalskommunene:

  • Leka 76 %
  • Røyrvik 73 %
  • Flatanger 67 %
  • Grong 54 %
  • Lierne 53 %
  • Namsos 51 %
  • Overhalla 51 %
  • Nærøysund 49 %
  • Namsskogan 39 %
  • Høylandet 36 %

– Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten, som videre har stor tro på at nivået holder seg også når samfunnet har normalisert seg.

– Alle fylker hadde en vekst på mer enn 50 prosent i andre kvartal, som omfatter april, mai og juni. Størst var økningen i Oslo med 86 prosent. Nordland samt Troms og Finnmark hadde noe lavere økning, med 52 prosent, opplyser Pettersen.

DOBLET OMSETNING: Nava Sport har doblet omsetninga på netthandel i løpet av det siste halvåret. Håkon Borkmo er godt fornøyd med innsatsen til Mats Nordgård og Morten Enoksen, som har pakket og sendt 10.000 pakker fra Namsos i samme periode.

DOBLET OMSETNING: Nava Sport har doblet omsetninga på netthandel i løpet av det siste halvåret. Håkon Borkmo er godt fornøyd med innsatsen til Mats Nordgård og Morten Enoksen, som har pakket og sendt 10.000 pakker fra Namsos i samme periode. Foto:

Doblet omsetninga første halvår

Håkon Borkmo ved Nava Sport legger ikke skjul på at satsinga på nettbutikk for ganske nøyaktig fire år siden virkelig har kastet av seg. Godt hjulpet av koronapandemien har økninga første halvår absolutt vært markant.


– Vi har doblet omsetninga på nett, og har så langt i år sendt ut mer enn 10.000 pakker fra vårt lager i Namsos. Det er jo ikke så verst, mener Borkmo, som i utgangspunktet har liten tro på at netthandelen er ensbetydende med den tradisjonelle butikkhandelens nette død.

– Om lag hver tredje kunde som kommer innom butikkene våre har funnet en eksakt vare på vår nettbutikk som de gjerne vil kjøpe over disk. Selv om netthandelen øker, opplever vi vekst på alle våre avdelinger – minus Stjørdal, sier Borkmo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken