Gå til sidens hovedinnhold

Vi står hain av!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den siste tiden har det vært litt ekstra spenning angående koronaviruset i Nærøysund.

Flere har fått påvist smitte og mange er satt i karantene. Det positive er at alle de siste som har fått påvist smitten allerede satt i karantene når de fikk testresultatet.

Smittespredningen ble stoppet raskt og effektivt, og grunnen til dette er at vi har et meget dyktig smittesporingsteam.

Vi i Nærøysund FrP er utrolig imponert over hvordan fagfolkene i kriseledelsen har løst utfordringene. Det som har skjedd de siste ukene viser at om vi bare har tiltro til fagfolkene, står sammen og følger de anbefalinger som blir gitt, så går det meste greit.

Derfor synes vi det er svært uheldig at enkelte ledende politikere i lokalmiljøet skriver i avisene og kritiserer måten det jobbes på.

«Nå trengs ikke håp, men handling» skriver formannskapsmedlemmene i Senterpartiet i avisen, men har i heletatt Lauritzen og Laugen fått med seg hvor mye handling som har skjedd?

Man burde kunne forventet at Lauritzen som faktisk var ordførerkandidaten for Senterpartiet og andre ledende politikere, setter seg inn i saker før de uttaler seg. Det har de ikke gjort i denne saken og bommer derfor totalt.

Når slike uttalelser kommer helt uten noen form for faglig begrunnelse, så bidrar det bare til å spre ubegrunnet frykt i befolkningen.

Vi i Nærøysund FrP er optimister for fremtiden, kommunens smitteteam har full kontroll på smittesituasjonen. Antallet vaksiner øker uke for uke, så stadig flere av kommunes innbyggere blir nå vaksinert.

I tillegg viser erfaringene fra i fjor at viruset er mindre aktivt når temperaturene blir høyere. Nå er våren virkelig i anmarsj og sommeren kommer like fort etter. Nordmenn har god erfaring med å stå samlet i kriser, det skal vi gjøre denne gangen også!

Vi vil ønske alle en riktig god påske! Ta vare på dere selv, følg rådende smittevernregler, men glem ikke å kose dere.

Snart er det vår, vi står hain av!

Kommentarer til denne saken