Gå til sidens hovedinnhold

Viderefører ikke den lokale forskriften, men maner til forsiktighet

Sist søndag innførte formannskapet i Nærøysund kommune en lokal forskrift i forbindelse med det pågående smitteutbruddet. Fra midnatt er det ikke lenger gjeldende.

NÆRØYSUND: Hovedhensikten med forskriften som ble innført for ei uke siden var å begrense smittespredning og få oversikt over eventuell villsmitte.

Det har så langt ikke blitt påvist villsmitte i kommunen, og alle som har testet positivt den siste uka har vært kjente nærkontakter som har vært i karantene. Det har vært omfattende testing de to siste ukene uten at villsmitte er påvist.

Etter anbefaling fra kommuneoverlegen blir ikke den lokale forskriften videreført, og opphører midnatt søndag.

Samtidig kommer Nærøysund kommune med sterk anbefaling om fortsatt bruk av munnbind og at alle begrenser antallet sosiale kontakter, samt tester seg om man har symptomer. Ettersom det fortsatt må forventes at husstandsmedlemmer og nærkontakter av de siste smittede kan avgi positiv test regnes ikke smitteutbruddet som avsluttet.

Hittil er 62 personer i kommunen smittet i det pågående utbruddet. Senest lørdag ble fire tilfeller bekreftet.

Les også

Fire nye smittetilfeller i Nærøysund

Det er ikke meldt om nye smittetilfeller det siste døgnet. Ventekaranten er også opphevet for lærere og elever på 5.–7. trinn på Foldereid oppvekstsenter, samt 1. trinn og SFO ved Nærøysundet skole, opplyser kommunen.

Les også

Tre nye smittetilfeller i Nærøysund, og to personer anmeldt for brudd på karanteneplikt: – Beklagelig

Les også

Koronasmittet mann i 50-årene døde uventet – ikke avklart om det har sammenheng med smitten

Kommentarer til denne saken