Gå til sidens hovedinnhold

Viktig helsehjelp, bondeopprør og eiendomssuksess – her er onsdagen oppsummert

Lovrpiser tilbud

Da Tom Rune Bergum (33) fikk vansker med å fungere i hverdagen, tok han kontakt med kommunens lavterskeltilbud Rask psykisk helsehjelp.

Han er en av 133 personer som tok kontakt direkte med Rask psykisk helsehjelp i fjor – og som opplevde å få hjelp kort tid etter.

Det var kjempebra og har hjulpet meg veldig. Jeg var ikke i stand til å arbeide da jeg tok kontakt, men hjelpen jeg fikk gjorde at jeg kunne returnere på jobb tidligere enn jeg ellers ville ha gjort.

Tom Rune Bergum

Utvider populært tilbud

I fjor åpnet den første etappen av tursti på den gamle Namsosbanen gjennom Overhalla. Nå blir det en etappe til.

Nylig underskrev kommunen en avtale med Bane NOR som gir dem tillatelse til å bygge tursti etter jernbanen fra Skogmo og helt ned til Skage.

Egentlig er dette bedre enn Kinderegg. Det gir ifølge reklamen tre ting. Kombinasjonen av tursti og kultursti etter jernbanelinja gir enda flere fordeler.

Siri Hongseth, enhetsleder kultur og samfunn i Overhalla kommune

Står i front for opprør

Et gryende grasrotopprør er på gang iblant bønder. Fremst i kampen, og øverst på barrikadene, står overhallabonden Ola Berthling Lie-­Husby.

Sammen med fire andre unge bønder fra forskjellige steder i Norge har han nå tatt initiativ til opprøret – kalt #Bondeopprør 21. Overhalla-bonden mener at bøndene tjener for lite, og at noe må gjøres.

Jeg kjøpte min første gård her i Overhalla for mange år siden, og siden den gang har jeg optimistisk prøvd å bygge opp gården med en tanke om at hvis jeg blir stor nok så vil jeg tjene penger. Nå har jeg innsett at det ikke er slik.

Ola Berthling Lie-­Husby

Starter nytt lag

Etter flere år i dvale, blir det igjen seniortilbud på damesida i Overhalla IL håndball. Klubben har allerede meldt på lag til seriespill i 21/22-sesongen.

Trenerteamet er allerede på plass. Nå håper initiativtaker Gro Anita Lysberg at også spillerkabalen går opp, slik at Overhalla IL damer kan gjøre comeback på håndballbanen til høsten.

Skal vi få til dette, må vi ha på plass en god gjeng med seniorspillere også. Jeg har allerede begynt arbeidet med å sjekke rundt, og gledelig nok er det mange som har lyst til å bidra.

Gro Anita Lysberg

Suksess for eiendomsselskap

Thomas Geving (41) startet som vikar i sportsbutikken til Ove Ingebrigtsen (52). I dag styrer duoen det som trolig er Namsos' nest største eiendomsselskap – Bråholmen Eiendom.

Nå leier de ut om lag 20.000 kvadratmeter næringsareal, har 180 prosjekterte leiligheter og en betydelig tomtebank. Og de har stadig nye prosjekter på gang.

Vi liker at det skjer noe og er jo i en kontinuerlig prosess hele tida. Vi har tross alt kjøpt seks eiendommer og solgt én bare siden desember.

Thomas Geving

Kommentarer til denne saken