NAMSOS: – Formålet med et restaurantbesøk er at eldre hjemmeboende kan være en del av et sosialt fellesskap for en kveld. Det er for å forhindre ensomhet som følge av strenge de koronarestriksjonene vi har hatt nå, forteller Tone Flaten, seniorrådgiver hos Statsforvalteren i Trøndelag, til forvalterens egen nettside.

Kommunene i Trøndelag kan søke tilskudd til å organisere restaurantbesøk for hjemmeboende eldre. Besøket kan også inkludere transport for dem som har behov for det. En slik kveld kan kommunen arrangere sammen med flere.

– Det kan være lokale aktører som frivillige og ideelle organisasjoner, lokale restauranter, mat- og spisesteder og transportnæringen, forteller Flaten.

Statsforvalteren i Trøndelag har 2.675 millioner kroner til gode måltider til eldre. og ber kommunene kjenne sin besøkelsestid og sende inn søknad.

Restaurantbesøket må gjennomføres i vår, og de som er fullvaksinert og over 65 år kan delta. Foreløpig er det kommet inn søknader som tilsvarer 1.167.000 kroner.

– Vi har utvidet fristen for å søke om penger til 12 mai. Så nå haster det for de kommunene som fortsatt ikke har søkt om penger, sier Tone Flaten.