NÆRØYSUND: – Og du skal vite at jeg er var stolt av deg før, jeg er stolt av deg nå og jeg vil være stolt av deg framover.

Det sier ordfører i Nærøysund, Amund Hellesø, til ungdommen i en ny motivasjonsvideo fra Ungdomsrådet i kommunen. Han er en av flere figurer som dukker opp i den nesten fem minutter lange motivasjonsvideoen, som er basert på en motivasjonstekst.

– Hensikten med videoen er å være et lys i mørketida, skriver kommunen om videoen, som heter «Start der du er, bruk det du har og gjør det du kan».

Se videoen i vinduet øverst!

Ferdig før jul

Ungdomsrådet opplyser at formålet med prosjektet er å forebygge at mennesker tar livet sitt før jul.

– De har derfor produsert en sterk tekst med et budskap som skal hjelpe mennesker å innse at livet er verdt å leve, og at det finnes mange mennesker rundt hver enkelt av oss som ser, lytter og vil være til hjelp, heter det fra kommunen.

Flere mennesker som Ungdomsrådet mener har stor betydning for barn og unge i kommunen deltar i videoen. Blant annet Tina Buvarp, som er leder for Nærøysund ungdomsråd.

Hun sier at de hadde som mål å være ferdig med videoen før jul.

– Vi startet med dette prosjektet tidlig i år og vi hatt et ønske om å få denne klar før jul – det kom vi i mål med. Jeg er stolt leder av et ungdomsråd som jobber for de som har minst og de som har det vanskeligst blant oss. Vi vet at tida før jul kan være vanskelig for flere.

– Det blir automatisk litt tyngre å være menneske når mørketida og kulda svever over oss for fullt, stresset fra alle fronter vokser seg litt større, man sammenlikner kanskje sine egne liv med andre man tror har det bedre og det blir litt tyngre å komme seg gjennom hverdagen i perioden før jul, sier Buvarp.

– Ikke bare mørketid

De mener selvmordsforebygging er et viktig tema.

– Og mørketid er ikke bare mørketid for enkelte. For noen blir mørketida så mørk at man ikke ser noen annen utveg enn å ønske å ta sitt eget liv. Selvmordsforebygging er viktig i alle samfunn, og det gjelder også i Nærøysund kommune, sier Tina Buvarp.

– Vi i Nærøysund ungdomsråd har derfor skrevet en tekst der vi ønsker å formidle at livet er verdt å leve og at det alltid finnes lys i mørket – enten om du klarer å finne dette lyset selv, eller trenger litt hjelp på vegen. Vi håper og tror at denne teksten og videoen blir spredt til alle kommunens innbyggere, slik at vi får formidlet budskapet vårt. La oss være en kommune som ser hverandre og hjelper de som har gått seg litt bort i mørket sitt nå i førjulstida, avslutter hun.