Gå til sidens hovedinnhold

Villmannskjøring på snøskuter, kamp om batterifabrikk og endring av praksis etter reaksjoner – her er tirsdagen oppsummert i NA

Villmannskjøring på snøskuter

Det er blitt registrert ei økning av kjøring utafor skuterløypene i Røyrvik sammenliknet med tidligere år. To forhold er nå anmeldt til politiet.

Politiet skal nå etterforske sakene, og kommer til å øke kontrollvirksomheten i tida framover.

Når dette skjer, må vi reagere og slå hardt ned på det umiddelbart. Å ha rekreasjonsløyper er et tillitsforhold mellom oss og brukerne. Vi har vært klar på det fra dag én at de som bruker løypene skal følge merkinga.

Hans Oskar Devik, ordfører i Røyrvik kommune

Håper på stor industrisatsing

Grong og Namsos melder seg nå på i kampen om å få bygge en stor batterifabrikk som er under planlegging i regi av Panasonic, Hydro og Equinor.

En fullt utbygd fabrikk kan bety opp mot 2.000 nye arbeidsplasser.

Vi skal ha tro på dette, og skulle det lykkes har Namdalen vunnet «Euro-jackpoten».

Amund Lein, daglig leder i Namdal næringsforening

Endrer praksis etter kritikk

Det har vært et stort engasjement etter at det for knappe to uker siden ble gjennomført en billettkontroll av skoleelevene på Kolvereid. Den ble gjennomført av fem uniformerte vektere, og opplevelsen var skremmende for mange av barna.

Tirsdag tok Terje Sørvik (Ap) opp saken i fylkesutvalget, og AtB varsler nå at de skal varsle skolene i forkant av kontrollene.

Jeg er glad for at AtB endrer praksis og varsler skolene i forkant av eventuelt kontroller. Det skal oppleves trygt å reise med skolebussen.

Terje Sørvik

Vil bidra med vaksinering

Apotekansatte i Namsos står klare til å bistå med covid-19-vaksinering, og mener deres innsats kan sørge for at vaksineringa av Norge går raskere.

Namsos kommune har fått tilbudet om bistanden, men de takker ikke umiddelbart ja.

Nei. Vi i Namsos kommune jobber for å organisere vaksineringa selv og det gjelder i utgangspunktet også for massevaksinering.

Anita Carlson, kommuneoverlege i Namsos kommune

Vokser inn i større lokaler

Med ny kontoradresse på Ullvaren skaffer Byggingeniør Einar Olsen seg rom til å vokse i. Entreprenørselskapet melder om full trøkk på massivtre, og forespørslene kommer nå fra hele landet.

Firmaet er forberedt på at koronakrisa kan føre til at også det nye året blir tøft, men er optimistiske.

For vår del kan massivtresatsingen veie opp for nedgang på andre fronter.

Nils Einar Olsen, daglig leder i Byggingeniør Einar Olsen AS (BEO)

Kommentarer til denne saken