Jeg har flere ganger snudd etter å ha kjørt noen kilometer på E6 på grunn av at jeg anser det for utrygt å kjøre min faste strekning. Det er vel ikke meningen at man skal grue seg til å kjøre ut på E6, fordi man aldri vet hva som venter? Nå senest forrige uke måtte vi snu igjen, farlig glatt og ikke et sandkorn å se.

Jeg kjører sønnen min til Grong daglig og tenker ofte at jeg utsetter han for utrygge veier, selv om man er forsiktig sjåfør selv, så vet man ikke hva andre gjør, hva om det kommer en imot med sleng på det glatte føret, hvor skal man gjøre av seg, flere steder er det smalt med autovern på en side og fjellveggen på andre siden? Antagelig så er det takk og farvel, man har ikke nubbesjanse.

Det må da gå an å forvente at det strøs når det er glatt og høvles når det er sporete og hullete is og svuller. I går også, det var som å kjøre på vaskebrett fra Gartlands krysset og helt til Namsskogan, kun noen bare flekker hist og pist, ellers så var det et vanskelig å kjøre. Og da snakket jeg med folk som bor i både Namsskogan, Grong og Overhalla, E6 var værstingen. Hvorfor er det slik at en hoved ferdselsåre skal ha så dårlige kjøreforhold?

Jeg syns virkelig synd på lastebilsjåførene som må ut på disse veiene i Namdalen og ellers rundt i Nord Trøndelag, seint og tidlig, de har familier som vil ha dem helskinnet hjem, og den anmeldelsen av Statens vegvesen før jul er jeg hjertens enig i. Så lurer man på hvorfor det blir så fort sporete? Ser at sporete veg er et faktum allerede etter et par snøfall. Det ble slik denne vinteren, når snøen kom så ble det sporete ganske raskt, så spør man seg, er det fordi skjæret ikke settes helt nedpå for å spare redskapen sin? det snakkes jo og enkelte vil påstå det. Og verst er det langs høyre side av vegen, i begge retninger, så da har jeg fått den vanen og ligge over midtstripa for å slippe unna de verste partiene. Ser jeg i speilet så oppdager jeg at de bak gjør det samme.

En annen ting som er litt rart syns jeg, når vi leser om diverse ulykker og utforkjøringer, og folk som klager på dårlig vinter vedlikehold, hvorfor er det aldri livstegn å se eller høre fra ordførere i respektive kommuner, aldri noe fra ordførerne i media om vedlikeholdet på E6 gjennom kommunene deres, kan det være fordi man er bekjente av diverse over og under entreprenører, familie, slekt osv.? Man bare spør.

Kanskje ordførerne er på banen, bare at det ikke er kommet opp og frem. Har forresten sett veghøvel i det siste oppi dalom her, men vet ikke hva den gjør, så til og med to i går, 18/1. . og gledet meg til å kjøre hjem fra Grong, men det ble kortvarig glede, samme sporete veg fortsatt, som jeg sa innledningsvis fra Gartland krysset og helt til Namsskogan. Så, disse veghøvlene har kanskje andre bruksområder også, hva vet jeg. Tenker i hvert fall at det er dårlig gjort at folk her i Namdalen og Nord Trøndelag generelt skal avspises med glatte, polerte, sporete, veger store deler av vinteren, det er rett og slett bånn i bøtta.

Og hvorfor denne gjerrigheten med sand, den må være gull verdt sånn som man sparer på den. Folk snakker jo om vinter vedlikeholdet, det opptar alle som kjører bil, flere er forbannet og man snakker seg imellom, men det er vegring for å ytre seg offentlig. Så da må jo jeg gjøre det da, og ytre meg der andre sitter stille og tier eller toer sine hender.

Dette innlegget handler om at Statens vegvesen skal ta ansvar, de sitter på toppen, samme hvem som er over og under entreprenører, så har staten vegvesen ansvaret for vegene våre, punktum.