NÆRØYSUND/HØYLANDET: I 20-tida fikk politiet melding om at et vogntog sperret begge kjøreretninger på Årforsletta på Foldereid.

– Han prøvde å få på kjettinger, men klarte å ødelegge kjettingene. Samtidig rotet han med å få på kjettingene at han ødela dekk, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NA.

Da politipatruljen kom til stedet, fikk han beskjed om å bytte dekk før han kunne kjøre videre.

– Ifølge patruljen var det veldig glatt på stedet, sier Kimo.

Sperret ett kjørefelt

I 21-tida fikk politiet inn ei ny melding om at utenlandskregistrert vogntog med trøbbel på glatta. Denne gangen på Follavegen ved Kongsmoen.

– Det ble meldt inn at det var et vogntog som sto og slet. Vogntoget sperret ett kjørefelt. Personbil kom forbi, men det var trøbbel for større kjøretøy, opplyser Kimo.

Han forteller videre at Vegtrafikksentralen ble satt på saken.

Fikk pålegg

I 15-tida ble politiet varslet om at det var et vogntog – utenlandskregistrert – som sto og sperret nesten begge kjørefelt på fylkesveg 74 ved Sanddøla.

Da patruljen ankom stedet, holdt sjåføren på å sette på kjettinger.

– Vi sendte ut en patrulje, for å bistå med dirigering av trafikk til berging ble unnagjort, sier politiets operasjonsleder.

Sjåføren hadde klart å kjøre sund kjettinger. Men hadde ordnet seg et nytt sett med kjettinger, for å få lov til å kjøre videre.

Ifølge Kimo var berging utført klokka 19.00.

– Han fikk pålegg om å utbedre kjettingene, sier han.

Kimo forteller at politiet har fått mange meldinger om utfordrende kjøreforhold – ikke bare i Namdalen, men i hele Trøndelag – i løpet av dagen.