NAMDALEN: Operasjonsleder Håvard Høyem oppsummerer kvelden og natta i Namdalen slik:

– Det har vært stille i Trøndelag. Det er ikke noe som kan meldes, forteller Høyem.

Trøndelag

– Det har vært en stille natt, men et par hendelser fra Trondheim med stilas, og en brann i Klæbu har det vært.

Klokka 00:20 rykket nødetatene til Heimdal, etter melding om brann i et asfaltverk. Klokka 01:30 er brannen slukket, og ingen personskade.

Klokka 23:10 i Trondheim fikk politiet flere klager på støy i forbindelse med et stilasarbeid i området Prinsenkrysset. Hotellgjester fikk ikke sove. Politipatruljen stanset arbeidet, og firmaet hadde ingen tillatelse.

Farevarsel i Rørvik

I Rørvik er det sendt ut farevarsel for kuling på gult nivå (moderat fare) som retter seg mot hav og kyst. Yr anbefaler å vurdere å la båten ligge. Konsekvenser kan være middelshøye bølger. Bølgekammene er ved å brytes opp til sjørokk.

– Fra onsdag morgen sørlig stiv til sterk kuling 20 m/s, på ettermiddagen dreiende sørvest. Forbigående litt mindre vind tidlig onsdag ettermiddag, skriver Yr.

Dette gjelder fra onsdag klokka 06:00, og det er så langt ikke satt opp noen sluttid. Farevarselet strekker seg fra Rørvik og lengre nord til Lødingen.

Ellers i Namdalen vil temperaturen strekke seg fra seks til 11 grader i dag.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag onsdag: Økning til sørvest stiv og periodevis sterk kuling på kysten. Regn, i ettermiddag overgang til regnbyger.

Trafikkmelding

På Fv. 6928 Småvika i Flatanger startet de i går ettermiddag med vegarbeid og lysregulering. Beregnet sluttid er 30. juni klokka 23:00.

Les i NA i dag

Hun var aldri veldig aktiv som ung, men ved inngangen til 40-åra endret mye seg for Anne Kristin Melgård (47). – Dette gir meg mer overskudd til alt – fra husarbeid til jobbing, sier spillumskvinnen.

Tirsdag fikk fotballspillere fra Kolvereid trene med Rosenborg-spillerne Kristine Bjørdal Leine og Mali Lilleås Næss. Emilie Dille (15) og Hanne Thorstad (15) lot seg inspirere av RBK-duoen.

Billettsalget går strålende for Namsosfestivalen, som håper og tror at årets festival blir enda bedre enn folkefesten i fjor.

Andre nyheter

Grytidlig onsdag morgen seilte det amerikanske hangarskipet USS «Gerald R. Ford» inn i Oslofjorden. Besøket fra det gigantiske amerikanske skipet vil uten tvil prege Norges hovedstad de neste dagene: Skipet huser rundt 4500 sjøfolk, og USAs ambassadør til Norge, Marc Nathanson, spøkte mandag med at det kan bli fuktig og trangt på puber og restauranter i Oslo når mannskapet inntar byen.

– Jeg er litt bekymret for det, sa han til NTB.

Besøket fra den amerikanske giganten gjør også at sikkerheten vil være skjerpet på flere områder de neste dagene:

Onsdag innføres det en midlertidig flyforbudssone over hele Indre Oslofjord. Det gjelder fra bakkenivå og 3000 fot opp. Forbudet trådte i kraft ved midnatt natt til onsdag og varer helt til midnatt natt til tirsdag neste uke.

Båtførere skal holde seg 500 meter unna hangarskipet ved inn- og utseiling. Det skriver VG.

Politi og ambulanse er på Manglerud i Oslo etter at de fikk melding om en person som gikk rundt med en kniv i hver hånd.

Politiet har kontroll på vedkommende. Kort tid etter fant politiet en person til med kuttskader i nærheten.

– Det fremstår som de to involverte har vært sammen i en leilighet. Leiligheten bærer preg av et basketak, skriver politiet i en oppdatering på Twitter.

Det skriver NRK.

Verdens største kyllingeksportør Brasil har erklært en landsomfattende dyrehelsekrise etter åtte bekreftede tilfeller av fugleinfluensa hos ville fugler.

Tiltaket gjelder i 180 dager, og ble kunngjort mandag kveld av landets landbruksdepartement. De sa i en uttalelse at tiltaket har som mål å hindre viruset fra å spre seg til tamme fugler og kommersiell fjærfedrift, samt beskytte dyr og menneskers helse, skriver NRK.