NAMDALEN: Operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt kan fortelle at det har vært en usedvanlig rolig natt.

– Det har ikke vært en eneste melding fra Namdalen. Det har ikke skjedd noe, noe sted i natt, sier Hollingen, og legger til at eksamenstid for studenter og dårlig vær kan være en grunn til at det har vært rolig natt til lørdag.

Trøndelag

– Det har vært rolig over hele fylket. Ikke noe ordensproblematikk og heller ikke noe feststøy. Det har vært helt uvanlig rolig, sier Hollingen.

Klokka 00.12 skriver politiet i Trøndelag på twitter at UP har hatt laserkontroll på E6 Drivstua i Oppdal med følgende resultat: 17 forenklede forelegg og 6 førerkortbeslag. Høyeste hastighet ble målt til 127 km/t i 80-sone.

Klokka 00:13 skriver de at en UP-patrulje har målt en bil til en gjennomsnittsfart på 135km/t i 80-sone på E6. Føreren ble stanset på Tågvollen. En mann i 20-årene blir anmeldt og førerkortet beslaglagt.

Været

Fra klokka 10:00 i dag øker faren for kuling på hav og kyst i Rørvik. Yr har sendt ut farevarsel på gult nivå (moderat fare).

Nå anbefaler de å ikke dra ut i småbåt, fordi sjøen bygger seg opp og det kan være farlig å være ute i småbåt.

Fra lørdag formiddag blir det sørlig periodevis stiv kuling 15 m/s.

I dag vil det bli en del nedbør i Namdalen, med 15 mm i Namsos, 21 mm i Kolvereid og 12 mm i Grong. Gradestokken vil strekke seg fra 4 til 10 grader i Ytre, Indre og Midtre Namdal.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag lørdag: Økning til sørvestlig periodevis liten kuling på kysten. Spredte regnbyger først på dagen. Fra i formiddag periodevis sterk kuling, kan hende liten storm på kysten i sør. Regn.

Les i NA i dag

I et intervju med NA innrømmer kommunedirektør Karl-Anton Swensen at kommunen kan ha brutt forskriften ved ikke å kunne dokumentere tiltak etter for høye radonmålinger. Han avviser kritikken fra NA-redaktøren om at kommunen skylder på mediene.

Da Grong Sparebank ville lodde ut festival-billetter til sine kunder, dukket det opp svindlere – som brukte bankens navn – i et forsøk på å skaffe seg sensitiv informasjon. – Denne metoden har vi aldri opplevd før, sier banksjef Jon Håvard Solum.

Vannlekkasjer i taket, mangel på plass og daglige brudd på lover og forskrifter preger hverdagen til ansatte og pasienter på Leka sykestue. Og nettopp derfor satt jubelen løst da politikerne gikk for å bygge nytt helsetun: – Det betyr mye for oss, sier hjelpepleier Sigbjørg Ulriksen.

Andre nyheter

To personer er sendt til sykehus etter at et flytog sporet av nord for Stockholm tidlig lørdag morgen, skriver Expressen.

Totalt 67 personer var ombord da toget sporet av. Politiet fikk melding om avsporingen klokka 04.40.

Det er stengt for togtrafikk mellom Stockholm og Arlanda lufthavn som følge av avsporingen, skriver NRK.

Fredag formiddag var det en dykkerulykke i Kristiansund.

Operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Arild Reite, forteller til VG at personen var en del av et finsk dykkerfølge på fire personer.

Reite forteller at en av de fire ble funnet bevisstløs av andre i dykkerfølget, før personen ble brakt til kai hvor helsevesenet tok over og tok med personen til sykehus.

Reite opplyser fredag kveld at hendelsen endte med dødsfall. Politiet skriver på Twitter at den finske mannen var i 60-årene. De pårørende er varslet.

To menn i 20-årene ble natt til lørdag stanset av Utrykningspolitiet etter å ha kappkjørt på E6.

Begge bilene ble målt til 166 km/t i sydgående retning ved Jessheim. De to mennene ble fratatt førerkortet på stedet, melder Øst politidistrikt. Det skriver NRK.